مشاغل سودآور پس از توسعه هوش مصنوعی

سیستم های هوش مصنوعی عواطف یا آگاهی ندارند، قادر به تجربه احساسات نیستند و خودآگاهی ندارند. چندی پیش در مقاله ای راجع به مشاغلی که از هوش مصنوعی تاثیر می‌گیرند و احتمال نابود شدنشان هست صحبت کردیم، در این مقاله می‌خواهیم محدودیت های هوش مصنوعی را کشف کنیم کنید و در مورد 10 وظیفه که سیستم های هوش مصنوعی فعلی قادر به انجام آنها نیستند صحبت کنیم.

چه کارهایی را هوش مصنوعی نمی‌تواند انجام دهد؟

از آنجایی که این تکنولوژی باهوش انسان نیست پس قطعا همه قابلیت های یک انسان را ندارد و فقط با توجه به دیتایی که دارد عمل می‌کند آن هم دیتایی که ما انسان ها بهش می‌دهیم پس هوش مصنوعی قابلیت درک مفاهیم انتزاعی، همدلی، استدلال و غیره را ندارد.

روند توسعه هوش مصنوعی

هوش مصنوعی همیشه در حال پیشرفت بوده اگر نگاهی به گذشته بیندازیم، تفاوت عظیمی بین اولین قدم در هوش مصنوعی توسط وارن مک‌کالوچ و والتر پیتس و عصر مدرن خواهیم یافت. به طور مساوی، هر صنعتی سهمی در هوش مصنوعی برای افزایش بهره وری و کارایی خود دارد اما از طرف دیگر عوارض جانبی دارد.

همانطور که ما به سمت پیشرفت عظیم در هوش مصنوعی حرکت می‌کنیم که منجر به شکل غالب هوش بر روی زمین می‌شود، اما شما نمی‎توانید محدودیت ها یا معایب هوش مصنوعی را نادیده بگیرید که کل جهان را ناراحت می‌کند.

ممکن است یک ضرب المثل قدیمی را شنیده باشید که می‌گوید: «افراط در همه چیز خیلی بد است». ما برای انجام کارهای معمول بیش از حد به ماشین آلات وابسته شدیم. این وضعیت می‌تواند به ضرر افراد ماهر باشد آنها شغل خود را از دست خواهند داد زیرا تمام کار آنها توسط دستگاه و در کمترین زمان ممکن انجام می‌شود.

اولین محدودیت هوش مصنوعی از چه زمانی شروع شد؟

در سال 1930، آلن ترنینگ برای اولین بار محدودیت هوش مصنوعی را ارائه کرد و گفت «نمی‌تواند به همه چیز پاسخ دهد».

محدودیت های هوش مصنوعی

10 کاری که هوش مصنوعی نمی‌تواند انجام دهد.

  • استدلال 
  • درک مفاهیم انتزاعی
  • خلاقیت
  • احساسات و آگاهی
  • وظایفی که شامل داده های پیچیده و بدون ساختار است
  • همدلی و شفقت 
  • درک زمینه
  • داشتن تجربه و شهود 
  • درک و تفسیر عبارات اصطلاحی
  • درک از فضای فیزیکی

در پایین در مورد هر کدام از این موارد مختصر صحبت خواهیم کرد

استدلال:

این به توانایی استفاده از دانش و درک اولیه از جهان برای تصمیم گیری منطقی اشاره دارد. سیستم های هوش مصنوعی در حال حاضر توانایی درک و به کارگیری استدلال عقل سلیم را به همان روشی که انسان ها می‌توانند، ندارند.

درک مفاهیم انتزاعی:

این به توانایی درک و کار با مفاهیمی اشاره دارد که عینی یا فیزیکی نیستند، مانند عشق، عدالت یا اخلاق.

خلاقیت:

این به توانایی تولید ایده ها یا راه حل های جدید و بدیع اشاره دارد. سیستم‌های هوش مصنوعی را می‌توان برای تولید محتوای جدید بر اساس الگوهای موجود در داده‌ها آموزش داد، اما آن‌ها فاقد توانایی خلاقیت واقعی به همان روشی هستند که انسان‌ها می‌توانند.

احساسات و آگاهی:

سیستم های هوش مصنوعی عواطف یا آگاهی ندارند، قادر به تجربه احساسات نیستند و خودآگاهی ندارند.

وظایفی که شامل داده های پیچیده و بدون ساختار است:

سیستم‌های هوش مصنوعی می‌توانند با وظایفی که شامل مقادیر زیادی از داده‌ها هست به روشی که ساختاریافته سازمان‌دهی نشده‌اند، مبارزه کنند. این وظایف اغلب به توانایی درک و درک داده ها به روشی شبیه به آنچه که انسان ها انجام می‌دهند نیاز دارند.

وظایفی که نیاز به همدلی و شفقت دارند:

وظایفی که مستلزم درک و پاسخگویی به وضعیت عاطفی دیگران است. 

درک زمینه:

این به توانایی درک و تفسیر اطلاعات به گونه ای اشاره دارد که تحت تأثیر زمینه ای است که در آن ارائه می‌شود. سیستم‌های هوش مصنوعی نمی‌توانند با درک ظرافت‌ها و ظرافت‌های زبان و ارتباطات که تحت‌تاثیر زمینه هستند، سازگار باشند.

کارهایی که نیاز به تجربه و شهود زیادی دارد:

 وظایفی که مستلزم درک عمیق موضوعی است که تنها با سالها تجربه و شهود به دست می‌آید، مانند تشخیص یک بیماری پیچیده پزشکی توسط پزشک.

وظایفی که نیاز به درک و تفسیر عبارات اصطلاحی دارند:

عبارات اصطلاحی عبارات یا عباراتی هستند که به سادگی با درک معانی کلمات سازنده آنها قابل درک نیست.

وظایفی که نیاز به درک عقل سلیم از دنیای فیزیکی دارند:

 وظایفی که شامل توانایی درک و جهت یابی دنیای فیزیکی است، مانند پایین رفتن از پله ها یا گرفتن یک شی بدون انداختن آن.

سخن آخر 

سال هاست که هوش مصنوعی در حال توسعه است و اکنون به نقطه ای رسیده که خیلی از جوامع را ترسانده و مشاغل زیادی را به خطر انداخته، اولین موضوعی که وجود دارد باید سعی کنید برای جا نماندن از شرایط خودتان را آپدیت کنید تا در صورت از بین رفتن شغل و حرفه ای که در آن مشغول هستید از دنیا عقب نمانید. 

برچسب‌ها: