کمربند هارا برای پرداخت مالیات بیشتر ببندید

ممکن است این سوال در ذهن شما شکل بگیرد که درآمد های دولت از کجا نشات می‌گیرند؟ درآمد دولت از راه‌های مختلف همچون:

  • مالیات بردرآمد
  • مالیات بر ثروت انباشته شده افراد، شرکت‌ها، خدمات و کالاهای ارائه شده
  • صادرات و واردات و

درآمد های غیر مالیاتی مثل درآمد بانک مرکزی

  • دریافت سرمایه به صورت وام‌های خارجی و بدهی‌های موسسات مالی بین‌المللی

در بودجه سال آینده افزایش 46 درصدی هزینه‌های دولت، 40 درصدی بودجه شرکت‌های دولتی، افزایش 20 درصدی حقوق، افزایش 59 درصدی درآمدهای مالیاتی

کسری تراز عملیاتی: 476 همت

( 476 هزار میلیارد تومان )

یعنی: افزایش تورم و چاپ پول بیشتر و درنهایت قدرت خرید کمتر مردم

مجموع منابع و مصارف بودجه : 5261 همت

بخشی از درآمدهای دولت شامل: 838 همت از مالیات، 603 همت از فروش نفت، 107 همت از فروش اموال،  159 همت از ارزش افزوده، 129 همت از واردات، 185 همت از فروش اوراق

افزایش حقوق ها: افزایش 20 درصدی حقوق و افزایش 100 درصدی حق اولاد و 50 درصدی حق عائله مندی

نکات جالب بودجه

مالیات از خانه های بیش از 20 میلیارد، مالیات از خودروهای بالای یک و نیم میلیارد، افزایش عوارض خروج از کشور، اخذ مالیات از درآمد صادرات مواد خام و نیمه خام، افزایش 35 درصدی قبض آب پرمصرف ها، 15% مالیات از ورودی موبایل های بالای 600 دلار، مالیات 50 و 100 تومانی برای هر نخ سیگار و 000/20 تومان برای هر تنباکوی 50 گرمی

حقوق می‌دهیم که بهره‌وری منفی داشته باشیم

دولت یک زمانی مالیات می‌گرفت که صرف هزینه‌های جاری و حقوق و دستمزد کنه اما در ادامه هزینه‌های دولت فزاینده شد و پول کم آورد، بنابراین درآمد نفت و هم به اون اضافه کرد. دوباره پول کم آورد، اوراق منتشر کرد و الان دوباره بودجه کم آورده و در کنار درآمد از مالیات، نفت و انتشار اوراق، فروش اموال و در دستور کار قرار داد.

همچنان دولت تنها دنبال این هست که حقوق و دستمزد کارمندان خودش رو پرداخت کنه، ولی نکته این‌جاست که چقدر بهره‌وری در اقتصاد ایران وجود داره برای این کار؟

 

 

بحران‌های کشور در حال تشدید شدن است

متاسفانه اکنون هزینه های دولت مدام در حال افزایشه، هم هزینه های دستگاه های دولتی و هم صندوق های بازنشستگی، دولت مجبوره که در کنار مالیات و نفت، فروش اوراق رو هم داشته باشه  (یعنی شروع به آینده فروشی کنه). الانم که شروع کرده به فروش اموال و دارایی هاش.

یکی نیست که بگه آخه کجای دنیا رو سراغ دارید که یک نفر بخواد بره رستوران بعد بیاد  برای رسیدن به خواستش فرش زیر پای خودش و بفروشه؟ دولت باید هزینه های خودش و کم کنه و به جز این هر کار دیگه به ضرر خودش و مرد هست.

حاصل این بودجه «هیچ» است

دولت بودجه را می‌بنده که بتونه حقوق و دستمزد بده. اما چالش‌های اقتصادی ایران سر جای خودشه و روز به روز بدتر و بدتر می‌شه. واقعا چرا این همه وقت و انرژی کشور را تلف کنیم؟ اگر قراره فقط حقوق و دستمزد به مردم بدید، یعنی روزمرگی. این دیگه بودجه نمی‌خواد و دولت خیلی راحت  می‌تونه بگه می‌خوام زندگی روزانه کشورو بگذرونم.

برچسب‌ها: