اگر شغل شما متکی به اینترنت پر سرعت است، کند بودن سرعت اینترنت میتواند فاجعه بار باشد. سرعت پایین اینترنت حتی بیشتر از آنچه تصور میکنید، میتواند به طریق مختلف به شرکت شما آسیب برساند. حتی اگر شغل شما دارای یک فضای فیزیکی باشد همچنان داشتن فضای مجازی آن هم در دنیای امروز میتواند سطح رضایت مشتری شما را افزایش دهد که همین امر موجب پیشرفت و توسعه کسب و کار شما میشود. وجود اینترنت میتواند از هزینه های شما بکاهد همچنین سرعت شمارو در توسعه کسب و کارتان بالا ببرد، ارتباط بین شما و مشتریانتان را پررنگ تر کند.
شکاف دیجیتالی در جهان
شکاف دیجیتالی به معنی عدم برابری در دسترسی به اینترنت و تکنولوژی و اطلاعات است، سواد دیجیتال یعنی از بین رفتن یا کند شدن فرآیند یادگیری که موجب میشود مهارت ها و درک و بهرهمندی از پتانسیل آموزشی، اقتصادی و اجتماعی خواهد شد. خاورمیانه در مقایسه با قاره آمریکا نسبت دسترسی به اینترنت 1 به 2 است که در کشور ما نیز مسائلی از قبیل سرعت پایین یا قطعی اینترنت وجود دارد.
علل و انواع شکاف دیجیتالی
شکاف دیجیتالی در ابتدا به توسعه نیافتگی نسبت داده شده و به عنوان چیزی موقت تلقی میشود که پیش بینی میشود با رواج فناوری از بین خواهد رفت. در عوض، امروز با وجود بازاریابی گسترده دستگاه های الکترونیکی متصل به اینترنت یا همان مودم ها، این شکاف همچنان ادامه دارد. دلایل زیادی میتواند اثر گذار باشد از قیمت بالای دستگاه ها تا عدم آگاهی در مورد استفاده از آنها یا نبود زیرساخت برای دسترسی به آنها.
چندین سال پیش ITU شاخص دسترسی دیجیتال (DAI) را ایجاد کرد که توانایی کلی شهروندان یک کشور را برای دسترسی و استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات میسنجد. این شاخص متغیرهای مختلفی را در نظر میگیرد که در پنج دسته کیفیت، زیرساخت، دانش، دسترسی و استفاده دسته بندی شده.
پیامدهای شکاف دیجیتالی
تبعیض تکنولوژیکی نوعی فقر و طرد اجتماعی است که شهروندان را از منابع ضروری برای توسعه و تولید ثروت محروم میکند، این موضوع را در طول همهگیری COVID-19 بسیار دیدهایم.
عدم ارتباط و انزوا
همه دنیا با هم از طریق اینترنت در ارتباط هستند و به صورتی افرادی که در نقاط دور افتاده بدون اینترنت هستند ارتباطی با دنیای اطراف خود ندارند و موجب انزوای اجتماعی میشود.
مانع مطالعه و دانش
بحران کرونا تأثیرات شکاف دیجیتالی در آموزش را دیدیم: معلمان و دانشآموزان به دلیل کمبود فناوری و مهارتهای دیجیتال از حلقه دور و همچنین با کمبود دانش روبرو میشوند. تفاوت های اجتماعی را برجسته میکند، بی سوادی دیجیتالی شانس یافتن شغل با کیفیت و راهاندازی آن را کاهش میدهد که بر اقتصاد کارگران تأثیر منفی میگذارد.
علت اصلی مهاجرت صاحبان تجارت
70 درصد مدیران بنگاههای اقتصادی در اندیشه مهاجرت وقتی 70 درصد مدیران میانی بنگاه های اقتصادی و استارتاپ ها میل به مهاجرت دارند و در حال مهاجرت هستن معنیش اینه که تعداد نخبه ها روز به روز داره تو این مملکت کمتر میشه و در نهایت نتیجش میشه همینی که دارید میبینید.
36 میلیون دلار ضرر روزانه قطعی اینترنت
به گفته نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران، به دلیل سهم حوزه IT در تولید ناخالص ملی هر ساعت قطعی یا اختلال در اینترنت حدود 1.5 میلیون دلار ضرر اقتصادی برای کشور به همراه دارد که این رقم برای 24 ساعت معادل 36 میلیون دلاره حالا ضررهای روحی و روانی و آسیب های اجتماعی اون به کنار گزارش مرکز آمار ایران میگه شغل 11 میلیون نفر ایرانی به شبکههای اجتماعی وابسته است و 83 درصد درآمد کسب و کارهای تجارت الکترونیک از اینستاگرام بوده.
بعضی از استارتاپهای ایرانی، در هتلهای کشورهای همسایه مستقر شدن تا از اینترنت و امکاناتِ اونجا استفاده کنن! متاسفانه سیل مهاجرت ها داره از حالت شخصی تبدیل به مهاجرت استارتاپ ها و کسب و کار ها میشه، خیلی از استارتاپ ها به کشورهای ترکیه و امارات و عمان مهاجرت کردن، ولی همه که امکان مهاجرت ندارن، به نظرتون به غیر از مهاجرت چه کاری میشه برای نجات کسب و کارمون انجام بدیم؟